Information om sjön Kärsieisenjärvi

Sjön finns inom Övertorneå kommun, cirka tre mil nordväst om centralorten. Bäst är att ta väg 99 från Övertorneå norrut mot Pajala. Strax norr om byn Kuivakangas efter 99 kommer ett vägskäl till vänster, med skylten Ylinenjärvi 23, Siekasjärvi 16, Soukolojärvi 4. I Norrland är det lätt att hitta, bara att följa vägen förbi byarna, när du passerar Siekasjärvi, Då är det fem kilometer kvar till sjön, som ligger vackert spegelblank på den vänstra sidan.
I sjön kan du fiska öring, röding och regnbåge.

Tornedalens folkhögskola i samverkan med Tornedalens sportfiskeklubb, Arbetsförmedligen, Leader -Fiskeområde Tornedalen Haparanda har restaurerat och tillgängliggjort Kärsiäisjärvi anläggningen för funktionshindrade. Vindskydd, grillplatser och bryggor har byggts, samt en handikappanpassad torrtoalett.
Syftet med projektet är att med planerad investering tillgängliggöra Kärsiäisjärvi sjön för fiskeintresserade personer med funktionhinder samtidigt som området även blir mer attraktivt för alla.
Med stöd från Jordbruksverket blev detta projekt möjligt.

27

FISKEKORT

Tornedalens Sportfiskeklubb arrenderar sjön.
Tre fiskar per kort och dygn är vad som gäller. Barn under 15 år fiskar gratis med målsman. Då gäller tre fiskar tillsammans per dygn. 
  • årskort/medlemskort ingår 700 kr
  • dygnskort 120 kr
Fisket öppnar på midsommaraftonen och håller på en bit in i september.
Fiskekort finns att köpas på OKQ8 (0927-720 93) och Sportmagasinet (0927-102 30) i Övertorneå.
Om du är vid sjön och inte har fiskekort, kör du två kilometer till, fram till byn Ylinenjärvi, där bor Sture Alanentalo som också säljer fiskekort.
076-805 96 33 

6

BOENDE

Husbil och husvagnsparkering
Man kan även hyra en stuga via OKQ8 (i Övertorneå) alldeles i närheten av sjön.
  • Övernattning stuga 250 kr 4 personer
Grillstuga och bastu